Zelenina, která při pravidelné konzumaci pomáhá udržet silné kosti

Konzumací listové zeleniny jednoduše nic nezkazíte, právě naopak. Existuje mnoho druhů a všechny mají úžasné přínosy. Věděli jste, že v závislosti na tom, jaké jsou vaše zdravotní cíle, jsou některé pro váš jídelníček vhodnější než jiné? Některé jsou skvělé pro hubnutí, jiné pro vaše srdce. Ať už si vyberete kteroukoli z nich, vězte, že sklidíte spoustu výhod.

Pokud však potřebujete trochu podpořit zdraví svých kostí, je tu jeden druh zeleniny, který je nejlepší nejlepší pro pevné kosti. Jedná se o druh zelené listové zeleniny, kapustu. Spousta lidí kapustu nenávidí a pokud mezi ně patříte i vy a potřebujete posilnit kosti, možná byste si to měli rozmyslet.

Kapusta má nejen vysoký obsah živin, ale je i snadno dostupná téměř na každém trhu. Pokud jíte kapustu syrovou, jeden šálek obsahuje téměř 100 % denní dávky vitaminu K. Vařením jednoho šálku však získáte více než čtyřnásobné množství, což z ní činí velmi zdravý doplněk každého jídla.

Kapustový salát s krutonky; Foto: Unsplash

Jakkoli je však tato zelená listová kapusta výživná, je známo, že je také trochu hořká. Říká se o ní také, že má silnou zemitou chuť. Pokud to vašim chuťovým buňkám nevyhovuje, existují recepty, jak ji zamaskovat, abyste ji mohli do svých pokrmů přidávat.

Tato zelenina bohatá na vápník se dá přijímat i tak, abyste její chuť vlastně vůbec necítili. Hoďte si hrst do smoothie nebo ji přidejte do smažených jídel, omáček, polévek či míchaných vajíček. Může se to zdát jako maličkost, ale vaše tělo vám poděkuje.

Zdroj: Eat This, Náhledová fotografie: Unsplash