Připravte si zdravé čokoládové brownie z ovesných vloček, které je za chvíli hotové

baked cake

Všichni si občas rádi dopřejeme něco dobrého, většinou to však je nezdravé jídlo, které nám bere drahocennou energii. Pokud máte pocit, že jíte víc nezdravě než zdravě, připravte si čokoládové brownie, které má velmi blízko k perfektně zdravému dezertu. Jeho výhoda? Vůbec nepoznáte, že jsou v něm vločky.

Neobsahuje zbytečný cukr, jen čokoládové pecičky, které pohladí na duši. Čokoládové brownie z ovesných vloček můžete snídat nebo svačit klidně každý den, a to bez výčitek. Pojďte si je s námi připravit.

brown and black chocolate cake on white table
Foto: Molly Keesling/Unsplash

Množství surovin necháme na vás, protože tento recept jde s klidem udělat od oka a jediné co potřebujete je zvolit si, jestli si brownie připravíte v malé zapékací misce a nebo rovnou v pekáčku, aby zbylo pro celou rodinu.

Co budete na přípravu čokoládového brownie potřebovat?

  • rozmixované ovesné vločky
  • mléko
  • arašídové máslo
  • kakaový prášek
  • vanilkový extrakt
  • prášek do pečiva
  • špetka soli
  • lžíce medu

Postup přípravy

Rozmixované vločky nasypte do vámi vybrané misky nebo pekáčku zhruba do 3/4. Přidejte arašídové máslo (podle chuti, my jsme přidali 3 lžičky do malé misky), kakaový prášek, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a lžíci medu na oslazení. Vše pořádně promíchejte a poté přilijte mléko. Struktura by měla být hustší, ale ne příliš. Do těsta přimíchejte ještě čokoládové pecičky a poté posypte i vrchní část. Navrch můžete přidat i hrubozrnnou sůl. Nakonec jen dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte zhruba 20 minut.

Dobrou chuť!

Zdroj: redakce, Náhledový obrázek: Ella Olsson/Unsplash

error: Content is protected !!