Nic proti rajčatům, ale je tu jedno letní ovoce, na které máme zálusk: meloun. Je totiž velkou konkurencí oblíbené rajčatové salse. Ukázalo se, že tato šťavnatá pochoutka je stejně všestranná, a tak si z jejího nadbytku s oblibou připravujeme melounovou salsu. Konečný výsledek je sladkokyselý, dostatečně pikantní a přímo si říká o to, abyste ho podávali s horou slaných tortillových chipsů… ale můžete ho také naservírovat na grilované kuřecí maso nebo krevetové tacos, abyste získali lahodnou chuť.
Jedná se o středně pálivou salsu, ale záleží na tom, jak pálivé jsou vaše papriky. Nebojte se upravit pálivost podle chuti, použijte více nebo méně jalapeñů a vynechejte kajenský pepř – získáte jemnější nebo ostřejší chuť. Pokud nejste fanoušci pálivých jídel, použijte nepálivé papriky.

Co budete potřebovat
- 4 šálky nadrobno nakrájeného melounu bez pecek (asi půlcentimetrové kostky)
- 2 jalapeños nakrájené na kostičky
- 1 velká šalotka, mletá
- ½ šálku koriandru, nasekaného
- 1 stroužek česneku, mletý
- Šťáva ze dvou limetek
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- špetka kajenského pepře (nepovinné)
Jednoduchý postup
- Ve velké míse smíchejte meloun, jalapeño, šalotku, koriandr a česnek.
- Zalijte limetkovou šťávou a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete. V případě potřeby přidejte špetku kajenského pepře pro větší pálivost. Podávejte s tortillovými chipsy.
Tak dobrou chuť!
Zdroj: Pure Wow, Náhledový obrázek: Herson Rodriguez/ Unsplash
