Připravte si melounovou salsu. Perfektně se hodí k chipsům nachos na večerní mlsání

taco on plate

Nic proti rajčatům, ale je tu jedno letní ovoce, na které máme zálusk: meloun. Je totiž velkou konkurencí oblíbené rajčatové salse. Ukázalo se, že tato šťavnatá pochoutka je stejně všestranná, a tak si z jejího nadbytku s oblibou připravujeme melounovou salsu. Konečný výsledek je sladkokyselý, dostatečně pikantní a přímo si říká o to, abyste ho podávali s horou slaných tortillových chipsů… ale můžete ho také naservírovat na grilované kuřecí maso nebo krevetové tacos, abyste získali lahodnou chuť.

Jedná se o středně pálivou salsu, ale záleží na tom, jak pálivé jsou vaše papriky. Nebojte se upravit pálivost podle chuti, použijte více nebo méně jalapeñů a vynechejte kajenský pepř – získáte jemnější nebo ostřejší chuť. Pokud nejste fanoušci pálivých jídel, použijte nepálivé papriky.

nachos served on white ceramic plate
Foto: Denise van der Heide/ Unsplash

Co budete potřebovat

  • 4 šálky nadrobno nakrájeného melounu bez pecek (asi půlcentimetrové kostky)
  • 2 jalapeños nakrájené na kostičky
  • 1 velká šalotka, mletá
  • ½ šálku koriandru, nasekaného
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • Šťáva ze dvou limetek
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • špetka kajenského pepře (nepovinné)

Jednoduchý postup

  1. Ve velké míse smíchejte meloun, jalapeño, šalotku, koriandr a česnek.
  2. Zalijte limetkovou šťávou a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete. V případě potřeby přidejte špetku kajenského pepře pro větší pálivost. Podávejte s tortillovými chipsy.

Tak dobrou chuť!

Zdroj: Pure Wow, Náhledový obrázek: Herson Rodriguez/ Unsplash