Už jen pár studených dnů a snad k nám konečně dorazí pravé jarní období, kdy kolem nás bude všechno kvést. Přemýšlíte, co si na zahradu letos zasadit? Vsaďte na méně známé květiny, které bude každá vaše návštěva obdivovat.
Existují stovky tisíc druhů rostlin, jenže většina zahrádkářů sází na klasiku v podobě růží, slunečnic, tulipánů a dalších květin, které jsou sice krásné, ale tak trochu zevšednělé. Zkuste to tentokrát jinak a vyberte si z těchto 5 květin, které stojí za to pěstovat.
Taka velkokvětá
Taka je rostlina, která zaujme svými netradičními květy. I když se nepyšní veselými barvami, tak svým dramatickým vzhledem zaručeně zaujme všechny, kdo zavítají na vaši zahradu. Při prvním pohledu na ni si s největší pravděpodobností všimnete dlouhých úponků připomínající pavoučí nohy.
Taka velkokvětá nemá ráda přímé světlo, proto ji můžete zasadit do stinného kouta. Lze ji pěstovat také jako pokojovou rostlinu.
Hortenzie
Hortenzie patří mezi nejoblíbenější rostliny, které můžete na svou zahradu zasadit. Existují totiž v nejrůznějších barvách – a zasadit můžete klidně všechny. Výhoda těchto keřů je ta, že jsou naprosto nenáročné na údržbu, ale přesto to s největší pravděpodobností budou jedny z nejkrásnějších a nejvýraznějších rostlin na vaší zahradě.
Tužebník červený
Tato rostlina má květy připomínající kvetoucí třešně – a kdo by nemiloval pohled na rozkvetlé třešně? Díky tužebníku můžete mít tento pohled na své zahradě po celou sezonu. Některé z odrůd tužebníku mohou dorůstat až do výšky 2,5 metru, proto si ještě před koupí ujasněte, jak vysoký keř chcete mít.
Srdcovka nádherná
Jen málo rostlin má tak výstižný název, jako právě srdcovka nádherná. Její květy vypadají jako růžová srdíčka a jsou jednoduše nádherné. Její stonky dorůstají až do výšky jednoho metru a květy mohou být i bílé. Jsou velice oblíbené také jako řezané květiny.
Řebčík královský
Řebčík má obrovské květy zbarvené do žluta nebo oranžova. Na zahradě jsou doslova nepřehlédnutelné. Na řebčíku královském je jedinečné to, že jeho květy rostou směrem dolů.
Zdroj: Hunker, Food52; Náhledový obrázek: Jeffrey Hamilton/Unsplash

