Jak správně skladovat meloun v lednici, aby nepohlcoval pachy

jak skladovat meloun v lednici

Meloun je oblíbená zdravá letní pochoutka, která v těchto měsících nesmí chybět snad v žádné domácnosti. Pokud jej skladujete v lednici zabalený pouze v potravinářské fólii či zcela nezabalený, nejspíš už se vám párkrát stalo, že meloun po nějaké době začal chutnat zvláštně. Za to mohou různé pachy z lednice, které meloun pohlcuje. Co s tím?

Sladký meloun neodmyslitelně patří k létu. Občas je ale těžké v obchodě sehnat takový, který by nevážil několik kilogramů. Pak totiž nezbývá nic jiného, než jej nakrájet a dát do lednice. Jenže většina lidí skladuje meloun v lednici špatně.

Jak správně skladovat meloun

Meloun se nejčastěji balí do potravinové fólie, a to i v obchodech. Pokud ho budete dávat do ledničky, měli byste ho zabalit úplně jinak. Meloun vcelku je nejdříve nutné pořádně umýt (bakterie ze slupky by se totiž mohly při krájení dostat na dužinu), a poté ho nakrájet na libovolné kousky.

Nakrájený meloun můžete dát buď do uzavíratelného sáčku určeného na potraviny, nebo ještě lépe do uzavíratelných krabiček na potraviny. Nejdůležitější je, aby byl obal na meloun pevně uzavřený a aby se zastavila cirkulace vzduchu. Jen tak se zabrání tomu, aby meloun pohlcoval pachy dalších potravin, které se nacházejí v lednici.

Rozhodně však meloun nedávejte do lednice nezakrytý. Během několika hodin byste to poznali na chuti, která už nebude tak čerstvá a svěží jako v době, kdy jste si meloun přinesli z obchodu.

Zdroj: Simply Recipes, The Kitchn; Náhledová fotografie: Amanda Lins/Unsplash