Jak připravit krémová míchaná vajíčka, která chutnají jako z luxusního hotelu

krémová míchaná vajíčka

Rádi si dopřáváte míchaná vajíčka v kavárně či v hotelu, ale doma se vám tak krémové nikdy připravit nepodaří? Tajemství perfektně připravených vajíček tkví v malém triku, díky kterému už nebudete chtít snídat nic jiného.

Spousta lidí připravuje míchaná vajíčka tak, že je jednoduše zamíchá v hrníčku a poté přesune na pánev, kde se pořádně osmaží. Přesně to je způsob, kterým docílíte maximálně tak vysušených vajíček, které nechutnají příliš dobře. A rozhodně ne tak, jak si je chceme připravovat.

Jak připravit krémová míchaná vajíčka, která chutnají jako z luxusního hotelu

Míchaná vajíčka jako z luxusního hotelu si připravíte během chvilky. Trik spočívá v tom, že použijete máslo, které přidáte na do pánve s rozmíchanými vejci. Šetřit s ním nemusíte, protože čím víc másla využijete, tím krémovější vajíčka budou. Doporučuji začít se třema tenčími plátky másla na tři vejce.

A jak tedy postupovat při přípravě takových krémových míchaných vajec? Nejdříve si vejce rozšlehejte v hrníčku, poté je přelijte do pánve (bez oleje), kam přidáte máslo. Zapněte sporák na střední plamen a vařečkou pohybujte máslem po pánvi, aby se rychleji rozpustilo. Jakmile se začnou vajíčka po stranách vařit, dejte pánev ze sporáku stranou a vejce pořádně promíchejte. Jakmile to uděláte, opět pánev vraťte na sporák, kde snížíte plamen na nižší. Jakmile se opět začnou vejce po stranách smažit, proces zopakujte — sundejte z plamene a promíchejte. Teplo v pánvi zůstává i poté, co pánev sundáte ze sporáku, nebude však příliš agresivní, což by mohlo vejce případně příliš vysušit. Vejce jsou hotová během maximálně dvou minut, měla by být díky máslu krémová. Vyhýbejte se tomu, abyste je nechali na pánvi příliš dlouho.

Jakmile budete mít vejce hotová, můžete zastavit proces vaření tak, že do vajec přidáte lžíci smetany (případně lze použít i mléko). Výsledkem budou krémová vejce, které chutnají tak skvěle, že vám k nim bude stačit třeba jen opečený toust a zelenina.

Zdroj: Autorský text, redakce Ansu; Náhledová fotografie: Mizuno K/Pexels