Připravte si kuřecí prsa na cibuli podle tradičního francouzského receptu. Překvapí vás svou křehkostí a šťavnatostí

kuřecí maso na cibuli

Kuřecí maso se v domácnostech se připravuje i několikrát týdně, někdy však může omrzet. A to zejména v případě, pokud ho připravujete stále stejně. Připravte si ho tentokrát podle tradičního francouzského receptu, který zahrnuje spoustu smažené cibulky.

Tajemství tohoto tradičního francouzského receptu spočívá v dokonale dozlatova osmažené cibuli, která v ústech krásně křupe. Do přípravy smažené cibulky se můžete buď pustit na vlastní pěst, a nebo zakoupit již hotovou. Prodává se hned v několika obchodních řetězcích, převážně v těch, které nabízejí americké potraviny (např. Lidl, Penny, Kaufland). Takto upravená cibule vykouzlí na povrchu upečeného kuřecího prsa lahodnou a příjemně křupavou vrstvu, která maso udrží uvnitř šťavnaté a křehké. K pokrmu se skvěle hodí zlehka podušené zelené fazolky a pečivo zadělané z podmáslí.

kuřecí maso na cibuli recept
Kuřecí maso lze připravovat na spoustu způsobů | Foto: alleksana/Pexels

Potřebné ingredience:

K přípravě šťavnatého kuřecího masa na cibulce budete potřebovat jen pár surovin. Je dost možné, že už je všechny máte doma.

  • ½ hrnku rozpuštěného másla
  • 1 polévková lžíce worcestrové omáčky
  • 1 čajová lžička kremžské hořčice se semínky
  • 1 plechovka smažené cibule, nadrcené
  • 4 rozpůlená kuřecí prsíčka bez kůže a kostí

Šťavnaté a křehké kuře na cibuli: Postup přípravy

A jak si šťavnaté kuře připravit? V mělké misce smíchejte rozpuštěné máslo, worcestrovou omáčku a kremžskou hořčici. Cibuli vsypte do hlubší mísy. Omytá a od blan očištěná kuřecí prsa nejprve ponořte do máslové směsi a následně je obalte ve smažené cibuli.

Kuřecí prsa vložte do předem připraveného a máslem vymazaného pekáčku či zapékací misky. Maso pokapejte zbylou máslovou směsí a vložte do pečící trouby vyhřáté na 180°. Pečte zhruba 60 minut a ihned podávejte.

Jako přílohu zvolte třeba opečené brambory s máslem, dušený hrášek s mrkví či podušené zelené fazolky.

Zdroj: Autorský text, redakce Ansu, Taste of Home, Tasty; Náhledová fotografie: Macedo Fotografo/Pexels