Kuřecí maso se v domácnostech se připravuje i několikrát týdně, někdy však může omrzet. A to zejména v případě, pokud ho připravujete stále stejně. Připravte si ho tentokrát podle tradičního francouzského receptu, který zahrnuje spoustu smažené cibulky.
Tajemství tohoto tradičního francouzského receptu spočívá v dokonale dozlatova osmažené cibuli, která v ústech krásně křupe. Do přípravy smažené cibulky se můžete buď pustit na vlastní pěst, a nebo zakoupit již hotovou. Prodává se hned v několika obchodních řetězcích, převážně v těch, které nabízejí americké potraviny (např. Lidl, Penny, Kaufland). Takto upravená cibule vykouzlí na povrchu upečeného kuřecího prsa lahodnou a příjemně křupavou vrstvu, která maso udrží uvnitř šťavnaté a křehké. K pokrmu se skvěle hodí zlehka podušené zelené fazolky a pečivo zadělané z podmáslí.
Potřebné ingredience:
K přípravě šťavnatého kuřecího masa na cibulce budete potřebovat jen pár surovin. Je dost možné, že už je všechny máte doma.
- ½ hrnku rozpuštěného másla
- 1 polévková lžíce worcestrové omáčky
- 1 čajová lžička kremžské hořčice se semínky
- 1 plechovka smažené cibule, nadrcené
- 4 rozpůlená kuřecí prsíčka bez kůže a kostí
Šťavnaté a křehké kuře na cibuli: Postup přípravy
A jak si šťavnaté kuře připravit? V mělké misce smíchejte rozpuštěné máslo, worcestrovou omáčku a kremžskou hořčici. Cibuli vsypte do hlubší mísy. Omytá a od blan očištěná kuřecí prsa nejprve ponořte do máslové směsi a následně je obalte ve smažené cibuli.
Kuřecí prsa vložte do předem připraveného a máslem vymazaného pekáčku či zapékací misky. Maso pokapejte zbylou máslovou směsí a vložte do pečící trouby vyhřáté na 180°. Pečte zhruba 60 minut a ihned podávejte.
Jako přílohu zvolte třeba opečené brambory s máslem, dušený hrášek s mrkví či podušené zelené fazolky.
Zdroj: Autorský text, redakce Ansu, Taste of Home, Tasty; Náhledová fotografie: Macedo Fotografo/Pexels