Populární česká herečka, která dodnes exceluje ve vyprodaných divadelních představeních každý měsíc odlétá do deštivého Walesu, aby navštívila svou 2,5letou vnučku. Ta se pyšní neobvyklým jménem, italského původu, Allegra.
I přesto, že minulé Vánoce trávila Jana Paulová s rodinou své starší dcery Anežky na Normandských ostrovech, letos společně oslaví Štědrý den v Čechách. Dcera pochopitelně nepřiletí jen s vnučkou. Společnost jí bude dělat její manžel a dokonce i jeho maminka, jež je proslulou kuchařkou. O bohatou štědrovečerní tabuli tak jistě nebude nouze.
Jana Paulová, která o sobě tvrdí, že není kuchařkou vysokých kvalit, se přesto pokusí připravit tradiční štědrovečerní menu. Na Štědrý den se bude u hvězdy seriálu Jedna rodina podávat smažený řízek a domácí bramborový salát. O den později se Jana Paulová v kuchyni vystřídá, jak sama řekla pro portál Expres, s druhou babičkou: „Slaví tam 25., takže 24. budeme dělat klasické české Vánoce a ten další den bude vařit tchyně Anežky Ellen, druhá babička, abych to řekla hezky, protože tchyně je hnusný slovo,“. Podávat se bude mimo jiné typická dušená zelenina a waleské zelí.
Slavná herečka pochopitelně zkoušela připravit i pro nás tradičního smaženého kapra. S pochvalným pomlaskáváním se však nesetkala: „Řízky i bramborový salát jedí, ale je pravda, že před dvěma lety jsme zkusili kapra a toho zdvořile odmítli, to jim přišlo jako něco strašně hnusného. Navíc když viděli ta jatka tady na ulicích, tak vůbec nechápali, co to je za divný starý rituál a proč tady na chodnících teče před Vánoci tolik krve,“. Je pravdou, že i mnoho Čechů dává raději přednost smaženým řízkům a vinné klobáse.
Mimo již zmíněného seriálu Jedna rodina, kde Jana Paulová ztvárňuje hospodskou, jí fanoušci mohou vidět i na divadelních prknech Divadla Kalich. Již 30. ledna znovu odehraje populární komediální představení, Bez předsudků, které společně s hercem Pavlem Zedníčkem hraje více než dvacet let.
Zdroj: Redakce, autorský text, Expres, Divadlo Kalich; Náhledová fotografie: David Sedlecký/Wikimedia Commons (CC BY 4.0)